Sterk in Duurzame Energie!
Alltherm Erkend Installateur

ALLTHERM is een gespecialiseerd cv-bedrijf en heeft zich gespecialiseerd in o.a. warmtepomp installaties.

Door de toepassing van warmtepompen in vele woningen en bedrijfspanden kunnen wij terug vallen op meer dan 15 jaar ervaring die bij veel installateurs nog ontbreekt.

Essentiele kennis die bij het berekenen , aanleggen en inregelen van een warmtepomp installatie absoluut nodig is om van de warmtepomp geen koude kermis te maken.

Uiteraard doen wij ook het onderhoud en service van warmtepomp installaties.

 

 

Info@alltherm.nl

 

centrale verwarming duurzame energie loodgieterswerk

Alltherm - Dahliastraat 8 - 2071 NX Santpoort noord Tel: 023 - 5 388 344
 

Uitleg warmtepomp

De techniek van een warmtepomp is in vele gedaanten onder ons. Zo is uw koelkast, een airconditioning , een ijsblokjes machine in wezen een warmtepomp, echter met als doel iets koud te maken. Dezelfde techniek maar dan om iets warm te maken heet een warmtepomp. Dus uw airconditioning die niet alleen kan koelen maar ook kan verwarmen noemt men ook een warmtepomp.

De pomp in de naam warmtepomp is symbolisch bedoeld als pomp van warmte. Zoals water vanzelf van boven naar beneden valt, gaat warmte uit een warm object vanzelf naar een koud object. Wil je water echter omhoog brengen dan heb je een ( vloeistof) pomp nodig en zo heb je een warmtepomp nodig om warmte van een "koud"object naar een "warm "object te pompen.

Voorbeeld

Je koopt een blikje bier bij de supermark maar dit is 15 graden. Je wilt de warmte eruit halen want het is bij 7 graden veel lekkerder. Hiervoor plaats je het blikje in een warmtepomp ( je koelkast) en deze pomp te warmte uit je blikje in de condensor ( het geribbelde rekje achter op je koelkast). Dit rekje voelt warm aan en is zeker 30 graden.

Nu in het groot

We vervangen het blikje bier door een slang waar constant grondwater door stroomt. We halen dit water diep uit de grond waar het altijd zo'n 12 graden is. We sluiten de slang aan op een warmtepomp. Bij deze warmtepomp is de condensor geen geribbeld rekje maar wordt op een vloerverwarming aangesloten. ( dus eigenlijk het rekje plat op de grond) en kijk aan, de warmte wordt uit het grondwater "gepompt" en in het huis gestopt.

Al dit "pompen" kost natuurlijk ook energie . In de warmtepomp zit een compressor en (vloeistof) pompen die het water uit de grond moet oppompen en één die het water door de vloer moet pompen maar dit is slechts een klein gedeelte van de energie die je "gratis" uit de grond haalt. Zo haal je ongeveer 4 tot 5x zoveel warmte uit de grond als dat je er als elektrische energie in stopt. Dit noemt men het COP ( coëfficiënt of performens) .

Een COP van 4,5 betekend dus dat de warmtepomp een rendement heeft van 450%

Ja , U ziet het goed , Je stopt er € 1,00 aan energie in en je krijgt er € 4,50 aan energie voor het verwarmen van je huis uit.

Andere warmtepompen

Als voorbeeld werd een Geothermische water/ water warmtepomp gebruikt.

Dit is een warmtepomp die in veel gevallen gebruikt wordt om met warmte uit de grond en door middel van een vloer- of wand- verwarming uw huis te verwarmen.

Er zijn echter nog tal van andere warmtepompen op de markt. Wij noemen hierbij enkele die wij geregeld plaatsen:

lucht / lucht warmtepomp ( deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd een ruimte met verwarmde lucht. Ideaal voor een enkele ruimte zoals een werk- of logeer- schuur of klein zomerhuisje)

lucht/water warmtepomp ( deze warmtepomp haalt ook de warmte uit de buitenlucht en heeft dus geen grondboring nodig. Hij kan aangesloten worden op een vloerverwarming of radiatoren ideaal als aanvulling op uw huidige cv-installatie)

de warmtepomp boiler ( deze warmtepomp gebruikt de warme ventilatielucht van uw woning om een boiler met gebruikswarmwater op te warmen.

de warmtepomp droger ( dit is een wasdroger die hierdoor veel zuiniger is dan de gebruikelijke elektrische wasdroger)

de hybride installatie : als laatse noemen we de hybride installatie die de laatse tijd meer en meer in opkomst is. Dit is een combinatie van de cv-ketel met een warmtepomp en is geschikt voor bestaande woningen met radiatoren en/of vloerverwarmin.

Wilt uw huis verwarmen?

Warmtepompen doen niet onder voor CV ketels, een aangename duurzame warmte, uitermate geschikt voor uw nieuwbouw woning maar ook in bestaande bouw zijn de mogelijkheden om een warmtepomp te plaatsen.

Wilt u warm water maken?

Met een warmtepomp kunt u ook warmwater maken voor douche en bad. Dit kan met uw Geothermische water/ water warmtepomp waar u ook uw woning mee verwarmt, maar ook met een warmtepomp boiler. Hierbij haalt een kleine warmtepomp warmte uit de warme ventilatielucht voordat deze het huis wordt uitgeblazen. Warmte die dus normaal verloren gaat wordt hierbij terug gewonnen en her gebruikt. Met deze warmte wordt vervolgen een warmwaterboiler opgewarmd.

 

 

 
 
 
 

Zit u tijdelijk krap bij kas en vindt huren (huurkoop) te duur? Alltherm biedt u de mogelijkheid gespreid te betalen. Wilt u meer informatie, kan Alltherm u vrijblijvend informeren.Via onze blog houden wij u wekelijks op de hoogte over allerlei nieuwtjes en weetjes uit de energiewereld.

           
| CV Ketel | Duurzame energie | Warmtepomp | Warmtepomp uitleg | Zonne-energie | Handleiding | Home | Installatie | Radiator | Service | Subsidie | Regeling | Blog | Overige | Bronboring foto's | Bronboring werking
Alltherm Centrale Verwarming, duurzame energie, loodgieters, cv-ketels, cv installaties, cv, centrale verwarming, zWijwembad, verwarming, vloerverwarmig, centrale verwarming, zonneenergie, zonnepanelen, zonnecollector, warmtepomp, warmtepompen, duurzame energie