Sterk in Duurzame Energie!
Alltherm Erkend Installateur

Een woning kan verwarmd worden met de warmte uit b.v. de bodem.

Voor het onttrekken van warmte uit de aarde worden in de tuin van de woning meerdere verticale bodemwisselaars tot op ca 75 tot 100 meter ingebracht. Een mobiele boorinstallatie zal daarvoor gaten boren waarna een kunststofbuis ( de wisselaar) in de gaten wordt neergelaten.

De wisselaars worden zo aangesloten dat een gelijke verdeling van de bronnen plaats vind en met wederom kunststof leidingen de woning ingebracht tot op de plaats van de warmtepomp.

De wisselaars en de aansluitleidingen zullen gevuld worden met een water/glycol mengsel, ook wel Brijn genoemd.

De diepte en prijsstelling van het aanbrengen van de bron is gekoppeld aan de bodemgesteldheid en het benodigde vermogen ( grote en isolatie van de woning).

Omdat de bodem op die diepten slechts ca 12 graden is , zal de warmte “opgepompt” moeten worden naar een hogere temperatuur.

Hiervoor wordt een elektrische brijn/water warmtepomp gebruikt. Deze warmtepomp zal het brijn water dat door de bodem wisselaar stroomt, afkoelen met ca 5 graden. Vervolgens stopt deze de warmte die hij dus uit het brijn water heeft gehaald in het cv-water. Hoe groter het verschil tussen brijnwater en cv-water hoe slechter het rendement van de warmtepomp wordt.

Het is daarom van belang dat de woning verwarmt wordt verwarmt met een laagwatertemperatuur verwarming, zoals vloer, wand of plafond verwarming in de gehele woning.

Als warmtepomp bieden wij meestal een staand toestel, merk Vaillant, model VWS/3. met ingebouwde regeling. Een zeer mooi, compleet en betrouwbaar toestel van een bij u bekend merk, van één van de grootse verwarmingsapparaten fabriek in Europa. De toestellen worden geleverd met en zonder boiler en met of zonder koeling. Ook kan een externe boiler aangesloten worden.

Meer informatie over Bronboring


Info@alltherm.nl

centrale verwarming duurzame energie loodgieterswerk

Alltherm - Dahliastraat 8 - 2071 NX Santpoort noord Tel: 023 - 5 388 344
 

Bronboring gesloten warmtepomp installatie

Het aanleggen en installeren van een warmtepomp heeft enige
"voeten in de aarde".

Klik op foto voor vergroting (klik opnieuw voor verkleining)

Eerste wordt een spoelgat gegraven van ca 1,5 x 1,5 x 1m diep. Het spoelgat wordt gevuld met water en Bentolith ( klei) Als twee bodemwisselaars geboord worden kan het spoelgat er tussen in liggen.Bij meerdere boringen of in ongunstige situaties moeten meerdere spoelgaten gegraven worden.

De boorpijpen liggen klaar bij de boortoren. Pijp voor pijp wordt de boor in het gat geduwd.Door de boorpijp wordt met een pomp het water/bentolith mengsel door de boorpijp naar de boor geperst.

Door het spoelen en het draaien van de boor komt de grond los en spoelt langs de boorpijp naar boven en weer in het spoelgat. Tijdens het boren worden steeds grond monsters genomen om te zien of de grondsoort gelijk is aan de verwachting. Blijkt tijdens het boren de grond slechter te zijn dan aangenomen. b.v. veel veen en klei dan kan beslist worden om extra meters te boren.

Het spoelgat wordt ca 30cm breed en de wanden worden als het ware door het Bentiliet dicht geleid zodat het gat niet (meteen) instort. Als de boor op diepte is wordt de boorpijp met boor deel voor deel weer opgehaald.Als de boor eruit is wordt de bodemwisselaar die op rol aan de graaf machine hangt in het gat neer gelaten. Deze bodemwisselaar heeft 4 slangen per boring Zie fimpje

De slangen steken nu boven de grond en het gat wordt gedicht. De komende dagen zal het gat nog dieper instorten. De grond om de boring is drassig , blubberig en zakt soms diep weg. Zeker geen plek om kinderen te laten spelen.

Ook de plek waar de spoelput lag is drassig en instabiel. Dit alles duurt een paar dagen voordat de grond weer stevigerwordt door het wegzakken van het spoel water. Na een week wordt een geul gegraven vanaf de wisselaars naar de woning. In de geul wordt een toe en afvoerleiding gelegd en met lasverbindingen aan de bodemwisselaars gelast

Bij het huis wordt de toe- en afvoerleiding naar binnen gebracht naar de opstelplaats van de warmtepomp.

Alle leidingen worden gevuld met water, grondig gecontroleerd getest en afgeperst.

Nu kan de geul weer dicht gegooid en de warmtepomp aangesloten, en de bodemwisselaars gevuld met glycol.

 

U ziet dat uw tuin geruïneerd is na deze operatie en vol blubber ligt. Houd hier rekening mee met de bouw/verbouwing.

Andere auto’s, hijskranen en bouwvoertuigen kunnen afhankelijk van de grote van het terrein tijdelijk niet uit de voeten.

 

 

 
 

Onderstaand: Foto overzicht: Overzicht van verschillende projecten welke Alltherm heeft geraliseerd, IJburg, Begraafplaats Westerveld en Muiderpoort.

Zit u tijdelijk krap bij kas en vindt huren (huurkoop) te duur? Alltherm biedt u de mogelijkheid gespreid te betalen. Wilt u meer informatie, kan Alltherm u vrijblijvend informeren.Via onze blog houden wij u wekelijks op de hoogte over allerlei nieuwtjes en weetjes uit de energiewereld.

           
| CV Ketel | Duurzame energie | Warmtepomp | Warmtepomp uitleg | Zonne-energie | Handleiding | Home | Installatie | Radiator | Service | Subsidie | Regeling | Blog | Overige | Bronboring foto's | Bronboring werking
Alltherm Centrale Verwarming, duurzame energie, loodgieters, cv-ketels, cv installaties, cv, centrale verwarming, zWijwembad, verwarming, vloerverwarmig, centrale verwarming, zonneenergie, zonnepanelen, zonnecollector, warmtepomp, warmtepompen, duurzame energie