Sterk in Duurzame Energie!
Alltherm Erkend Installateur

KOOLMONOXIDE

Veel van onze klanten hebben een moderne gesloten cv-ketel. Deze ketels halen hun verbrandingslucht van buiten en staan niet in verbinding met de lucht binnenshuis. Bij deze ketel is het uitgesloten dat, mits geen problemen met de afvoerbuis en de afdichtingen van de ketel, verbrandingsgassen in de woning komen.

Toch hangen er nog honderden open toestellen. Sommige van deze toestellen hebben een trekonderbreker beveiliging. D.w.z. dat bij het terugslaan van de verbrandingsgassen de woning in, de ketel uitgaat of in storing valt. De meeste toestellen hebben deze beveiliging niet en kunnen door verschillende redenen de verbrandingsgassen in de woning lozen. Te goed geïsoleerde woningen zonder be- en ontluchting bij de ketel of een slechte schoorsteen trek kan leiden tot koolmonoxide vergiftiging. Als u zo’n ketel bezit en u bent nog niet toe aan een nieuwe ( gesloten) ketel is het wellicht verstandig om een CO melder bij de ketel te monteren. Elke doe-het-zelf zaak heeft zo’n melder Maar All-therm verkoopt en monteert deze melders ook. Heeft u interesse laat het ons weten bij het afspreken van het onderhoud en wij zorgen voor een veilig en geruststellend stoken van de CV.

 

Info@alltherm.nl

 

centrale verwarming duurzame energie loodgieterswerk

Alltherm - Dahliastraat 8 - 2071 NX Santpoort noord Tel: 023 - 5 388 344
 

KLOKTHERMOSTATEN

Een klokthermostaat verhoogd het comfort van een warmhuis als u opstaat of thuis komt en zorgt voor het schakelen naar een zuinige stand als u gaat slapen maar deze thermostaten zijn vaak duur. Veel mensen halen en monteren een thermostaat van de doe-het-zelf winkel wel even zelf.

Deze vaak goedkopere thermostaten hebben vaak een mindere kwaliteit en werken minder efficient maar erger is dat deze zogenaamde universele thermostaten vaak niet geschikt zijn voor uw ketel. Zeker de ketels van de laatste 10 jaar hebben een zogenaamde modulerende regeling.
Bij het aansluiten van een (gewone) klokthermostaat gooit u een hoop techniek van de ketel overboord. Tevens moet een andere aansluiting gebruikt worden.

Om achteraf teleurstelling en kosten te voorkomen raden wij u aan ons een aanbieding te laten doen voor een goede en geschikte klokthermostaat. Deze klokthermostaten horen bij de betreffende ketels en worden door ons gratis geplaatst. Het monteren, instellen en aansluiten van door derden geleverde thermostaten en/of de (dure) reparaties van ketels veroorzaakt door verkeerd aansluiten komt bij ons steeds vaker voor en valt niet onder het service abonnement.

Heeft u een oude ketel die binnen enkele jaren aan vervanging toe is, bedenk dan dat een dure (verkeerde) thermostaat straks bij een nieuwe ketel plaatsing weer vervangen moet worden.

Honeywell modulation modulerende klokthermostaat voor b.v Vaillant HR ketels

 

NEFIT klokthermostaat speciaal en exclusief voor de modulerende Nefit ketel

 

Aan-uit thermostaat .

geschikt voor bijna alle ketels In vele kleuren leverbaar en eenvoudige bediening

 

 

STORINGSMELDERS

Zowel Vaillant als Nefit zijn gekomen met een storingsmelders. De storingsmelder zal bij een ketelstoring via een telefoonlijn de storing melden bij de installateur.
De installateur kan hierop actie ondernemen door de klant te bellen of een monteur te sturen. Omdat niet alleen een storing gemeld wordt maar ook de status van het toestel kan de installateur in veel gevallen meteen zien wat er loos is.Bij Vaillant is het systeem prijzig maar kan de installateur direct in de ketel ingeloggen en controle en instellingen uitvoeren.

Voorlopig is het systeem alleen geschikt voor de grotere VHR 35 exclusief toestellen. Bij Nefit wordt het systeem goedkoper maar rekent men een abonnement per jaar. Dit systeem kan alleen uitbellen. Het systeem is toepasbaar op bijna alle toestellen met de nieuwe en nieuwste electronica welke in sommige toestellen al enkele jaren wordt toegepast. Wilt u meer weten dan kunt u ons bellen voor informatie en prijzen. Het systeem wordt medio 2004 operationeel.

 
 
 
 

Zit u tijdelijk krap bij kas en vindt huren (huurkoop) te duur? Alltherm biedt u de mogelijkheid gespreid te betalen. Wilt u meer informatie, kan Alltherm u vrijblijvend informeren.Via onze blog houden wij u wekelijks op de hoogte over allerlei nieuwtjes en weetjes uit de energiewereld.

           
| CV Ketel | Duurzame energie | Warmtepomp | Warmtepomp uitleg | Zonne-energie | Handleiding | Home | Installatie | Radiator | Service | Subsidie | Regeling | Blog | Overige | Bronboring foto's | Bronboring werking
Alltherm Centrale Verwarming, duurzame energie, loodgieters, cv-ketels, cv installaties, cv, centrale verwarming, zWijwembad, verwarming, vloerverwarmig, centrale verwarming, zonneenergie, zonnepanelen, zonnecollector, warmtepomp, warmtepompen, duurzame energie